Wednesday, December 09, 2009

Birthday Surprise!!

Semalam bertungkus aku ke sana ke mari demi nak menjayakan program rahsia aku ni seorang diri. Waktu lunch sanggup ke OU nak mencari hadiah. Lepas tu balik je dari keje singgah Secret Recipe beli kek (1 slice jela). Perancangan yang teliti dibuat supaya tuan punya diri tak perasan langsung. Hehehe..

Kat rumah pulak, puas jugak la cuba nak menyorokkan benda² yang dah dibeli tu. Dah la hadiah pun memang belum berbalut. Aku tabah je menunggu tuan punya diri itu terlelap depan tv (ni memang feveret die hari²). Sebaik je aku nampak bie dah terlena, cepat aku mulakan projek kerja kursus tahunan ini, hehe. Mula dengan membalut hadiah, lepas tu menulis atas kad ucapan. Asalnya, aku tak perasan semalam adalah malam 9 Disember. Aku ingat nak surprise die malam ni, hahaha. Nasib baik memang dah tersedar masa kat opis. So sempat la nak menerjah apa yang patut.


Baik punya lena.. Apapun tak sedar dah..

Menanti pukul 12 malam pun dugaan jugak la untuk aku. Mata dah mengantuk, tapi aku tahankan je. Kalau tertido, alamatnya pagi esoknya jela aku surprise kan die. Tapi alhamdulillah, berjaya jugak aku menahan mata. Sebaik je jam menunjukkan tepat pukul 12 tengah malam. Aku terus keluarkan kek dan pasang lilin siap².


Kek yang dah sedikit penyek. Kad yang baru ditulis. Hadiah yang baru dibalut.


Masa aku kejutkan bie, die ingat aku nak panggil di masuk bilik. Then, bila penyanyi terulung ni start nyanyi lagu happy birthday. Baru la die perasan kek dan lilin yang terpasang tu. Haha, termangu² la tuan punya badan. Tapi macam mana pun senyuman tetap terukir di bibir..


Tak sabar nak tengok apa ada dalam kan..

Hope you like it dear. Bukan saje hadiah (sebab hadiah aku kasi tu very the cheapo pun), but everything. Insya Allah, untuk tahun² yang akan datang I tetap akan cuba kasi surprise untuk you (kalau tak nyanyok lagi la)..

Nota kaki lapan: Suka dapat buat seseorang yang disayang rasa bahagia.. :)

Till my next post.. Bye bye bye..



-END-

9 Mak Joyah Bertandang:

naTea said... Jawab Balik

sweet! selamat memerah otak utk surprise tahun depan..just dont try too hard..nnt kalo tak menjadi..rase down plak..

btw..hepi bday kimi! bile nak open table? heheh

wan2911 said... Jawab Balik

wah2..bestnye...nak hadiah jugak..hehe :p

ch@ said... Jawab Balik

wiwiiiiitt....selamat ulangtahun k-mie :) heheheh!

i.z.m.a said... Jawab Balik

namo: takpe2, surprise masa teringat ngan ada masa je.. kalau tade masa, belanja makan je dah la :P

wan: birthday boy je layak.. ehehe

ch@: memang selamat dah pun!

..nOj.. said... Jawab Balik

salam, waaa romantiknye... mesti hubby syg ni... huhuh

lagenda said... Jawab Balik

Salam Ziarah......

Selamat hari jadi untuk suami......Sya baru klik nuff puan.....

POSH76 said... Jawab Balik

so sweet hepi birthday to ur hubby moga dimurahkan rezeki...besskan main2 suprisee...hehe

k-mie said... Jawab Balik

tolong replykan utk wife sbb dia still takleh masuk blogspot..

namo: table aku sentiasa open, sarat dgn documentation la forms la service roll-out schedule la. tunggu masa je nak bg clear.

wan2911: bleh, jadi la hubby/wifey sape2 dulu.

syasya: tu je? hadiah mana?

noj: ye, mmg sgt sayang..

lagenda: tq2. thx click, nnt akan dibalas.

posh76: yes, saya sgt suprised malam tu :D

i.z.m.a said... Jawab Balik

tq encik hubby tolong jawabkan.. i dah boleh masuk blogspot dah skang..

Related Posts with Thumbnails