Wednesday, April 18, 2018

I'm back!

Assalamualaikum w.b.t Wasalam..

Terasa janggal sangat nak mula menaip kat blog balik. Maklumlah, dah tak mainstream orang kata. Semua orang sekarang lebih fokus update aktiviti masing2 kat medium media sosial yang lain. FB, tweeter, instagram dan tah apa benda lagi agaknya aku pun tak tau. Mana la orang rajin sangat nak mengadap blog menulis panjang2 sekarang ni kan. Huhu, tak cakap orang lain, cakap diri sendiri tu.

Tapi, aku rasa sebenarnya tak puas kalau tak dapat update kat blog. Sebab kat sini, lagi senang nak rujuk balik di masa hadapan. Macam sekarang ni, bila terasa nak carik info susah sikit nak dapat info2 terkini bila google. Balik2 keluar posting tahun 2010, 2011, 2012. Orang dah kurang sharing maklumat kat blog. Tu yang kadang2 bila berjalan, terasa nak cari tempat makan yang best pun susah. Kalau kat FB, orang dok viral bermusim. Kalau musim kedai A, asik naik citer kedai A je. Tak best.

Lepas tu, kalau ada apa2 memori nak cerita untuk baca balik masa akan datang, kat blog jugak seronok nak merepek sorang2. Takyah risau orang nak kecam ke, nak kutuk ke apa. Sebab aku sorang je baca sambil ketawa syok sendiri. Kalau kat FB kang bila over sangat cerita, kena cop riak pulak. Sharing kegembiraan pun kena kecam, I is dong andestan kekadang. Baik lagi kat blog je.

Oklah, till next entry..
Related Posts with Thumbnails