Friday, April 20, 2018

K Fry Untuk Kesekian Kalinya

Assalamualaikum w.b.t Wasalam..

Memandangkan tengahari semalam haiwan terakhir yang ada dalam peti ais sudah pun habis, maka plannya nak makan kat luar jela sambil pegi topup barang basah. Mula2 sebut KFry kat incek abah, tapi dia kata nak Nandos sebab kami ada voucher nak kena guna sebelum end of this month. Aku say ok jela, janji makan kat luar. Ajak tomyam pun iols on je.

Maka sebelah petangnya aku join anak2 tido petang. Adat seorang surirumahtangga sepenuh masa macam tu la. Tidokan anak, dengan maknya jalan sekali. Siap bersambung2 mengalahkan anak2. Hahahaha. Alih2, incek abah datang kejut sambil bisik, "KFry jom". Aku terus macam blur, mimpi ke apa ni...

Kami ni kalau dah terjebak, memang payah nak move on. Lagi2 kalau benda tu terasa sesuai sangat dengan tekak ni kan. Nak kata melayu sangat pun tak, nak kata mat salleh sangat pun tak jugak. Kira tengah2 la ni. Hehehe.

Al-kisahnya, semalam masuk kali ke tiga dalam bulan ni makan KFry ni. Setiap kali datang pun order benda yang sama je. Punya kuat kuasa mandrem diorang ni buat kami laki bini angau teringat2 agaknya. Padahal plan awal sebelum tu nak makan benda lain tu kan. Begitu pantas hatimu berubah orang kata.

Disebabkan incek abah semalam keje from home, maka dapatlah kami gerak keluar awal sikit. Elok je incek abah suruh bersiap, dengan pantasnya semua bersiap2.

Ioi City Mall ni, kalau pegi time weekend manusia penuh macam ulat ta**k. Sebab tu seboleh2nya kami akan elak pegi weekend. Kalau dah sangap sangat dok rumah, lagi sanggup pegi cari tempat lain dulu. Kira ni kalau boleh choice terakhir.

Sampai semalam terus dengan pantas naik atas sebab nak kejarkan line up beratur. Mujur sangat, sampai2 tengok line beratur tu ada la dalam 4-5 family je. Takde la serabut nak tunggu lama2 beratur panjang2.

Ok, lets layan gambar2..


Terus dapat masuk dalam tali2 ni beratur. Biasanya sampai2 je line dah sampai kedai sebelah. Nangeh nak beratur. By the way, kalau datang dengan rakyat yang ramai macam aku ni kadang2 lambat sikit dapat table sebab nak bagi table yang sesuai dengan ruang yang lapang. Sebab aku dengan nak letak stroller la, baby chair la. Jadi kena la memahami sikit kalau dia bagi table dulu kat orang belakang.

Siap semalam ada 1 group warga emas sampai2 terus dia bagi masuk, tapi diorang bagitau la kat orang2 depan ni diorang nak bagi keuatamaan kat warga emas. Ok next time, kami bawak mak ayah kami suruh diorang beratur. Hahahahaha... :-P

Nah, bawah ni barisan menu2 yang ada. Tapi ada 3 page yang belakang tak transfer masuk lappy dan aku kemalasan nak buat lagi sekali. Ampunlah ye. Hope this help.










Kami punya order yang tak pernah berubah since 1st time datang. Setia betul kan. Yang ye sebenarnya tak reti nak makan apa sangat pun. Sebab kami duorang bukan biasa makan makanan Korea ni. Nak order tah apa2 kang takut tak kena tekak. Ayam goreng jela senang, konfem makan sampai abis.

 Kepak ayam goreng tak pedas untuk bebudak.
Tapi mak bapak budak pun tumpang sekaki. 
Siap tapau tak abis sambung makan kat rumah pulak.

Yang paling happy bila abah ajak pegi KFry

 Kakak ni tengah gaulkan nasi & buatkan bebola.
Sedap namati la nasi bola ni, rasa macam makan sushi.
Must try!

 Dah jadi bola!
Tengok tu, tuan dia tak sabar2 nak mencapai.

 Half chicken pedas namati. 
For abah & ibu. 
Serius pedas, pijar2 bibir lidah semua.
1st time order dulu takut sangat tak abis.
Sekali masuk kali ketiga dah ni, tak pernah tak abis.. :-p

2 orang kenit yang paling happy dapat keluar pakai baju baru.

Footnote: Doakan semoga hakak istioqamah kembali menulis dan mereview ye.

2 Mak Joyah Bertandang:

Farahain ZFA said... Jawab Balik

hai ain datang singgah sini dan follow awak. salam perkenalan :)
sincerely , farahain zfa

Brader Joe said... Jawab Balik

Sedap eh kak..nk try ah

Related Posts with Thumbnails